8638 Balatonlelle Rákóczi út 184.

Útmutató az új fűnyíró kiválasztásához

Segítségre van szüksége? A megfelelő fűnyíró kiválasztása nehéznek tűnhet - de nem lesz, ha követi ezt az útmutatót!

 

 

Útmutató az új fűnyíró kiválasztásához

Milyen a kertje? Az első megfontolandó dolog a kert mérete.: Kicsi, közepes, vagy extra-nagy? A kis-és közepes kertek (2000 m2-ig) karbantartására fűnyírógépet érdemes használni. Az extra nagy kertek esetén, (2000 m2 felett), a fűnyírótraktor az ideális választás.

 

 

 

Mi a megfelelő energiaforrás a kertemhez? Különböző energiaforrások közül választhat: benzin, akkumulátor vagy elektromos áram. Hogyan válasszon? A benzinüzemű fűnyírók, mint például a STIGA Twinclip 50 SQ H, kiváló minőségű termékek, amelyek egyesítik a teljesítményt a precíziós vágási képességgel, a kényelemmel és a tartóssággal. Fűgyűjtése: mulcsozás, oldalsó vagy hátsó kidobás. Bármelyik rendszer illik legjobban a kertjéhez,  biztos, hogy megtalálja a megfelelő modellt.

 

 

Az akkumulátoros fűnyírók ugyanolyan teljesítményt nyújtanak, mint a benzinüzemű megfelelőik, mindenféle kompromisszum nélkül. Ha a Stiga Combi 55 SQ DAE fűnyírót választja, a különbség az, hogy kábelek nélkül, korlátozott zajjal, rezgésekkel és minimális karbantartási követelményekkel fogja nyírni a gyepet. Az elektromos fűnyírók, mint például a STIGA Combi 40 E, tökéletes azok számára, akik könnyű, kompakt, könnyen használható eszközzel szeretnék lenyírni a pázsitot. Csendesek és környezetbarátak, mivel nem használnak benzint vagy nem termelnek kipufogógázt.

 

 

Mulcsozó varázslat! A STIGA fűnyíró gépek rendkívül jól irányíthatóak, és minden fajta gyepen kiváló eredményt biztosítanak. Soknál lehetősége van mulcsozó dugó felszerelésére, és így az extra finomra vágott fű visszaterítésére. Ez nem csak táplája a pázsitot, de időt is spórol vele.

A mulcsozás valójában nem varázslat... de időt és pénzt spórol meg a fűgyűjtő zsák ürítésén és a gyep tápanyagpótlásán! Végül, de nem utolsósorban, a gyep egészségesebb és jobb megjelenésű lesz néhány hónap alatt.

 

 

Vágási szélesség: Minél szélesebb a fűnyíró vágási szélessége, annál gyorsabban végez a füves terület  lenyírásával. Például, ha a gyep 20 méter széles, akkor körülbelül 38-szor kel oda-vissza mennie egy 53cm-es fűnyíróval, míg  49-szer egy 41cm-es fűnyíróval. Az 53 cm-es fűnyírón nagyobb fűgyűjtő van, így, ha nem mulcsózza a füvet, akkor ritkábban kell megállnia üríteni fű gyűjtő zsákot. A nagyobb fűnyírók azonban nehezebbek és nehezebben fordulnak és manővereznek az akadályok körül... és természetesen drágábbak.

 

 

„Tolni, vagy nem tolni?” A kézi meghajtású gépeket tolni kell a haladáshoz, a motor egyetlen feladata a vágópenge meghajtása. Az önjáró modellek átvitele kevesebb erőfeszítést igényel; csak kapcsolja be a meghajtót, és a fűnyíró előrehalad. Néhány önjáró modell  változtatható fordulatszám-szabályozással is rendelkezik, így a sebességet a saját tempójának vagy környezeti feltételeknek megfelelően állíthatja be. Szóval, csak ki kell választani, hogy mi illik az Ön igényeihez ... és a gyepjéhez!